Bună tuturor, bine ați venit pe blogul meu!

воскресенье, 25 марта 2012 г.

Transportul public în Bălți
Principalul locușor de informare este chiar primăria orașului Bălți, unde am mers pentru a acumula informații în legatură cu transportul public din oraș.
Diecția de troleibuze din orașul Bălți a fost înființată la 26 iunie 1972. Pe parcursul anilor de existență, transportul electric este considerat cel mai important transport public urban, și cel mai ieftin mijloc de deplasare pentru locuitorii orașului.


Genul principal de activitate este de a transporta pasagerii conform orarului rutelor. Scopul activității întreprinderii, este organizarea serviciului parcului de troleibuze și crearea comodităților maximale la folosirea și exploatarea transportului electric urban. Spre exemplu: viteza, comfortabilitatea, și mișcarea troleibuzelor pe linie.


Consiliul municipal prin Hotărîrea din 21.01.2002, oferă dreptul de călătorie cu înlesniri în transportul electric urban pe teritoriul municipiului Bălți din 01.03.2002 persoanelor în vârstă.

În localitate se circulă cu autobuze, troleibuze și maxi-taxiuri. În oraș sunt 12 rute de autobuze și 25 de rute de maxi-taxi, precum și câteva rute de troleibuze. În prezent transportul electric municipal transportă pasagerii pe 3 rute.
Durata unui tur este de 28 de minute, intervalul  deplasării 7 minute, iar prețul unei călătorii cu troleibuzul constituie 1 leu și 50 de bani, cu autobuzul 2 lei, iar o călătorie cu maxi-taxi costă 2 lei și 50 de bani.
Mai jos vă prezint un tabel cu mijloacele de transport din orașul Bălți:
Iar pentru a viziona cum arată un troleibuz din orașul Bălți, și în ce condiții circulă locuitorii municipiului vă invit să apăsați play.


пятница, 23 марта 2012 г.

Săptămâna dedicată lui ”Alecu Russo


Universitatea de Stat " Alecu Russo" din Bălți a sărbătorit 190 de ani de la nașterea marelui poet, prozator, critic literar, Alecu Russo. În cadrul acestei săptămâni au fost organizate mai multe manifestații. Azi, 23 martie s-a desfășurat ”Victorina Literară:

Viața și opera lui Alecu Russo”, la care au participat două echipe. Echipa ”Speranțele viitorului” și echipa ”Ostașii propășirii”. Această victorină a derulat gen emisiunea ”Erudit Cafe”. Echipele participante au fost combinate, astfel au jucat studenți din anul I cât și din anul II. În cele din urmă scorul a fost egal.

вторник, 20 марта 2012 г.

Comparație dintre concertele Eurovision și Fabrica de Staruri


Cele două show-uri ” Eurovision” și ”Fabrica de Staruri” sunt de fapt concursuri la baza cărora stă muzica. Concursul muzical ”Eurovision”  se desfășoară în fiecare an, la preselecția careia participă interpreți deja consacrați cât și cei care sunt pasionați de muzică. Din punctul meu de vedere Eurovisionul înseamnă mai mult decât o confruntare muzicală.
Motivele care provoacă interes pentru acest concurs cred că sunt legate de politică, relațiile de susținere între vecini și desigur spectacolul vizual.


Cum era și de așteptat nici în acest an selecția națională Eurovision nu a trecut fără nemulțumiri și declarații pipărate play.md/video/7ec231d9-a92d-456d-9c82-bc3be7a8265c Cel mai critic și supărat a fost  interpretul Adrian Ursu jurnaltv.md/ro/news/top-cele-mai-tari-faze-la-eurovision-345941, iar în presă și pe diverse site-uri s-a discutat foarte mult despre Eurovisionul din acest an. perfecte.md/article/gossip/scandal-dupa-eurovision-adrian-ursu-suparat-foc-pe-pasha-parfeny-si-juriu.html Micile incidente nu au lipsit nici ele de la acest concurs. 


Din punctul meu de vedere cei care au participat în acest an la ediția națională eurovision nu au fost de nota 10. În jurul acestei ediții s-a discutat și s-a polemizat mult, chiar și marele compozitor  Eugen Doga jurnaltv.md/ro/news/nicio-editie-fara-scandal-345943/ spune că acest concurs nu este corect și juriul nu este competent fiindcă este format doar din amatori. Eu consider că acest concurs n-are treabă cu talentul, aici la mijloc stau alte interese.
În cele din urmă la Baku în acest an Republica Moldova va fi reprezentată de Pasha Parfeni cu piesa ”Lăutar” youtube.com/watch?v=wdbdAsR_w-U


Cel de-al doilea proiect ”Fabrica de Staruri 3”, fabricadestaruri.md a început sâmbătă 17 martie 2012. 
Deși toți doritorii de a deveni ”staruri” au participat la un casting, nu știu după ce criterii au fost aleși pentru a intra în proiectul dat, pentru că prima ediție mi s-a părut nu prea bună, iar concurenții nu sunt dintre cei mai buni și mai talentați. 
Necătând la acest fapt, este un show care are totuși audiență, însă există o mare problemă cu sunetul, concurenții nu au posibilitatea să-și aleagă singuri piesa pentru concert, ea este aleasă de organizatorii acestui proiect, pentru fiecare concurent în parte.


Acest lucru cred că îi debusolează pe aceștia, și de cele mai multe ori piesele alese nu se potrivesc cu timbrul vocii lor.Dat fiind faptul că asta este realitatea, concurenții nu se prezintă în scenă la cel mai înalt nivel. Dovadă fiind prestația lui Andrei Ilieș youtube.com/watch?v=a0fBwfBgWLI  care în momentul interpretării piesei I Breathe, a uitat versurile acesteia.
Cât privește prezentatorul, și în privința dumnealui au dat-o în bară. Mi s-a părut prea plictisitor pentru acest gen de emisiune. 


În fine după părerea mea cei care au făcut față la concertul de sâmbăta aceasta este Lorena Muntenaș, participanta din România, care din punctul meu de vedere este talentată, are o voce frumoasă și s-a prezentat  foarte sigură de sine pe scenă, și din băieți cred că cel mai bun la prima ediție a fost Denis Latâșev youtube.com/watch?v=BgSoiztL308&feature=related, care a dat dovadă de talent și capacități muzicale foarte bune. Vom vedea deja pe parcurs cum vor evolua acești doi concurenți.