Bună tuturor, bine ați venit pe blogul meu!

воскресенье, 25 марта 2012 г.

Transportul public în Bălți
Principalul locușor de informare este chiar primăria orașului Bălți, unde am mers pentru a acumula informații în legatură cu transportul public din oraș.
Diecția de troleibuze din orașul Bălți a fost înființată la 26 iunie 1972. Pe parcursul anilor de existență, transportul electric este considerat cel mai important transport public urban, și cel mai ieftin mijloc de deplasare pentru locuitorii orașului.


Genul principal de activitate este de a transporta pasagerii conform orarului rutelor. Scopul activității întreprinderii, este organizarea serviciului parcului de troleibuze și crearea comodităților maximale la folosirea și exploatarea transportului electric urban. Spre exemplu: viteza, comfortabilitatea, și mișcarea troleibuzelor pe linie.


Consiliul municipal prin Hotărîrea din 21.01.2002, oferă dreptul de călătorie cu înlesniri în transportul electric urban pe teritoriul municipiului Bălți din 01.03.2002 persoanelor în vârstă.

În localitate se circulă cu autobuze, troleibuze și maxi-taxiuri. În oraș sunt 12 rute de autobuze și 25 de rute de maxi-taxi, precum și câteva rute de troleibuze. În prezent transportul electric municipal transportă pasagerii pe 3 rute.
Durata unui tur este de 28 de minute, intervalul  deplasării 7 minute, iar prețul unei călătorii cu troleibuzul constituie 1 leu și 50 de bani, cu autobuzul 2 lei, iar o călătorie cu maxi-taxi costă 2 lei și 50 de bani.
Mai jos vă prezint un tabel cu mijloacele de transport din orașul Bălți:
Iar pentru a viziona cum arată un troleibuz din orașul Bălți, și în ce condiții circulă locuitorii municipiului vă invit să apăsați play.


Комментариев нет:

Отправить комментарий