Bună tuturor, bine ați venit pe blogul meu!

пятница, 6 апреля 2012 г.

Drapelul "discordiei"
Drapelul Republicii Moldova se aseamănă cu drapelul României, dar diferența constă în simbolurile reprezentate. Drapelul nostru are tradiționalul cap de bour și desigur culorile naționale care ne reprezintă neamul moldovenesc. Ștefan cel Mare, a fost cel care a contribuit la importanța și valoarea mai multor steaguri, și le-a ridicat la un nivel superior.

Drapelul este un simbol oficial, care reprezintă un stat. Recent Partidul Socialiștilor, a înaintat propunerea pentru a fi schimbat simbolul statului, cu drapelul lui Ștefan cel Mare, afirmând că acesta înseamnă mult mai mult pentru neamul moldovenesc.

Eu sunt de părere că această decizie este anormală, atâta timp cât Republica Moldova, are deja un drapel. Da, ar trebui făcute niște schimbări, în învățământ spre exemplu, însă nu în simbolurile statului. Iar aceste decizii nesăbuite, cred că iau naștere din neavând ce face.

2 комментария:

  1. Mai bine s-ar apuca de lucruri serioase dar nu de schimbatul drapelului. Drapelul nu e haină pentru a fi schimbat, dar o istorie a neamului cu care trebuie să ne mîndrim.

    ОтветитьУдалить