Bună tuturor, bine ați venit pe blogul meu!

вторник, 8 мая 2012 г.

Importanța rețelelor sociale pentru jurnaliști
sursa:  http://www.sabina-cornovac.ro 
Twitter, Facebook şi toate reţelele sociale în general sunt aşa cum le foloseşti. Devin o pierdere de timp, dacă tot ceea ce faci este să vorbeşti cu prietenii despre vreme şi pot fi utile dacă ştii să le utilizezi în folosul tăuRețelele sociale în sine sunt mijloace de promovare, iar acesta este un lucru foarte important de care trebuie să profităm. 

sursa:  http://jrakova.wordpress.com   

E simplu, îți creezi un cont pe un site de socializare și îți faci prieteni noi și...voila, în cîteva clipe ai un public țintă, pentru care poți să difuzezi informații și care la rîndul său pot fi o sursă de informații. Noi, jurnaliștii trebuie să privim toate aceste lucruri dintr-un unghi mai critic, și să fim atenți la informațiile postate. 

Ele pot fi atît utile cît și dăunătoare. În primul rînd este bine că există interactivitatea, ai posibilitatea să comunici cu persoane importane aflate la distanță, să publici o știre rapid fără prea multe redactări, cum are loc de obicei într-o redacție a unui ziar. Oportunitățile acestor social media sunt numeroase, după cum vedeți. 

Pentru jurnaliști au o importanță deosebită, în special pentru jurnaliștii începători care întîi de toate au nevoie de  o promovare, acesta este primul avantaj al rețelelor sociale. Astăzi este rapid și ușor să împărtășești link-uri cu un număr mare de persoane prin intermediul Facebook sau Twitter și fără implicarea unei organizații media tradiționale. 

Citez: "Cu alte cuvinte, oamenii pot acționa colectiv precum o rețea de difuzare, schimbând informațiile într-o formă orizontală spre deosebire de forma de sus în jos a mediei tradiționale. Social media a creat o cultură de ”mass-media pe orizontală” asigurându-se că tot mai mulți oameni sunt implicați în crearea și schimbul de informații. "

Ca jurnalist poți colecta în timp foarte scurt o mulțime de informații referitor la o anumită temă, însă nu trebuie să cazi în capcana ”zvonurilor”, ci a informațiilor într-adevăr veridice. Jurnaliștii  au posibilitatea să monitorizeze procese și  să investigheze pe social media.  Nu cred că jurnaliștii se mai pot descurca azi fără prezența pe rețelele de socializare, suntem acolo pentru a ne informa, monitoriza și face schimb de opinii. adar,  din punctul meu de vedere, a avea un profil într-o rețea de socializare reprezintă o cale eficientă de comunicare, iar asigurarea cu un public real, este un avantaj care nu trebuie nicidecum neglijat.






Комментариев нет:

Отправить комментарий